Kotlety bezmięsne
Składniki:
1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy
3 ugotowane ziemniaki
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko
2 łyżki mąki tartej bułki
1 łyżeczka masła
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
olej roślinny do smażenia
Etapy przygotowania:
Soczewicę i ziemniaki przełóż do miski i rozgnieć praską. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Wbij jajko i wsyp mąkę. Dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Z masy formuj kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i układaj na desce. Na patelni rozgrzej olej. Kotleciki smaż z obu stron na złoty kolor. Przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na gorąco z ulubioną sałatką i sosem.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.