HomeOryginalne potrawy i porady kulinarneSzybkie ciasto z owocami – najlepszy przepis

Szybkie ciasto z owocami – najlepszy przepis

deser

Składniki:

2 szklanki (około 320 g) mąki pszennej tortowej
300 g owoców (gruszki, truskawki, śliwki, jabłka)
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
6 jajek
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Etapy przygotowania:

Wybrane owoce pokrój na małe kawałki. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Kwadratową formę wyłóż papierem do pieczenia. Do dużej miski wsyp cukier i cukier z prawdziwą wanilią oraz sól. Wbij jajka i ubij mikserem na jasną i puszystą masę. Cały czas miksując, wąskim strumieniem wlej olej. Miksuj do połączenia składników. Do drugiej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawaj do masy jajecznej i mieszaj łyżką, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. Ciasto przelej do formy. Na wierzchu ułóż kawałki owoców. Formę wstaw do piekarnika i piecz około 45 minut do suchego patyczka. Kiedy ciasto się upiecze, lekko uchyl drzwiczki piekarnika na 5 minut. Następnie wyjmij formę z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.

TAGI POSTU:
UDOSTĘPNIJ:
Kotlety bezmięsne
Wiejski żurek z grz
Oceń Ten Artykuł:
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.