HomeAktualności z regionuMała gastronomia na plaży?

Mała gastronomia na plaży?

zalew ozorków

Być może w tym sezonie wypoczywający nad zalewem miejskim będą mogli skorzystać na miejscu z małej gastronomii. Mariusz Lewandowski, dyrektor CSiR „Wodnik” w Ozorkowie rozmawiał o takiej możliwości z zainteresowaną świadczeniem kulinarnej usługi.

– Jeszcze nie wiem, czy coś z tego wyjdzie. W każdym razie powiedziałem, że jest taka możliwość i jeśli tylko będzie chęć z drugiej strony, to punkt z małą gastronomią mógłby działać nad zalewem w okresie letnim. Czekam na odpowiedź – usłyszeliśmy.

Czy wypoczywający nad wodą korzystaliby z takiego punktu? Część na pewno tak, choć nie da się ukryć, że znaczna grupa mieszkańców przynosi na plażę własny prowiant i napoje.

Warto wspomnieć, że to już kolejna w ciągu ostatnich kilku lat próba szefa CSiR, aby namówić do prowadzenia małej gastronomii nad zalewem. Wcześniej zainteresowani rezygnowali ostatecznie z takiej propozycji, bo obawiali się, że interes nie będzie dochodowy.

UDOSTĘPNIJ:
Czy starosta odpowia
Nie udało się urat
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.