Reporter

reporter-ntr.pl

Ads

termy uniejów
Oryginalne potrawy i porady kulinarne

Frytki szparagowe

Składniki:

500 g żółtej fasolki szparagowej
100 g mąki pszennej
100 g bułki tartej
2 jajka
3 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia
do podania:
posiekana natka pietruszki
sos czosnkowy

Etapy przygotowania:

Fasolkę ugotuj w osolonej i wrzącej wodzie około 8 minut. Odcedź i odstaw do ostygnięcia. Jajka wbij do miseczki. Wlej sos sojowy i roztrzep widelcem. Mąkę pszenną wymieszaj z bułką tartą. Fasolkę obtocz w jajku, a następnie w mące z bułką tartą. W dużym garnku mocno rozgrzej olej. Smaż w nim fasolkę, aż będzie złota i chrupiąca. Usmażoną fasolkę przełóż na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu posypane posiekaną natką pietruszki i z sosem czosnkowym.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.