HomeBez kategoriiZupa ziemniakowa bardzo jedwabista i mocno aromatyczna

Zupa ziemniakowa bardzo jedwabista i mocno aromatyczna

zupa ziemniakowa

Składniki:

1 kg ziemniaków
litr bulionu kurczakowego albo warzywnego – może być z kostki
1 szklanka kwaśnej śmietany 30 procentowej
2 łyżki szczypiorku
szczypta gałki muszkatołowej
biały pieprz
sól
opcjonalnie – dwie łyżki skwarek
szczypiorek

Etapy przygotowania:

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Zalej rosołem i gotuj do miękkości. Po lekkim ostudzeniu zmiksuj, przypraw wszystkimi przyprawami i wymieszaj ze śmietaną i znowu zagotowuj. Zupę posyp soczyście zielonym szczypiorkiem i opcjonalnie skwarkami.

UDOSTĘPNIJ:
Efektywne odchudzani
Pieczony łosoś z l
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.