HomeBez kategoriiZupa krem z pieczonego kalafiora

Zupa krem z pieczonego kalafiora

zupa z kalafiora

Składniki:

2 podudzia kurczaka (40 dag)
2 szklanki bulionu drobiowego
2 ziemniaki
1 kalafior
1 por (biała część)
1 cebula
1/2 selera
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

Kalafiora podziel na różyczki. Ułóż na blasze,skrop olejem, dopraw solą i pieprzem. Piecz 20 minut. Podudzia umyj, dokładnie osusz, posyp pieprzem i solą. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz 30 minut. Cebulę pokrój w piórka. Pora i czosnek pokrój w plasterki. Resztę warzyw obierz i pokrój w kostkę (1 cm x 1 cm). W garnku rozgrzej olej. Smaż na nim cebulę 2-3 minuty, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę, często mieszając. Dodaj resztę warzyw i smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Wlej bulion drobiowy i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Dodaj upieczonego kalafiora. Gotuj 3 minuty. Zdejmij z ognia i zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z podudzi usuń kości, podziel na małe kawałki. Dodaj do zupy. Podawaj z natką pietruszki.

UDOSTĘPNIJ:
Jak zmniejszyć apet
Tagliatelle z sosem
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.