Zupa koperkowa z ryżem
Składniki:
4 szklanki bulionu warzywnego
10 dag ryżu
2 marchewki
1 cebula
1 pęczek koperku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki mleka
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Etapy przygotowania:
Koperek drobno posiekaj. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i smaż na niej cebulę, aż się zeszkli. Często mieszaj. Dodaj starte marchewki i smaż ok 3-4 minuty, często mieszając. Wlej bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień, wsyp ryż i gotuj ok. 5 minut. Wsyp koperek, wymieszaj i gotuj ok. 10 minut. Garnek zdejmij z ognia. Wlej mleko i dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj od razu na obiad.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.