Zupa koperkowa – fit, zdrowa i bez mięsa
Składniki:
2 szklanki bulionu warzywnego
2 szklanki jogurtu greckiego
2 ziemniaki
2 czerwone cebule
1 żółta papryka
1 pęczek koperku
2 łyżki oleju
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Etapy przygotowania:
Cebule pokrój w piórka. Paprykę przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. W garnku rozgrzej olej i smaż na nim cebulę, aż się zeszkli. Dodaj paprykę i smaż ok. 4-5 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Do garnka wlej bulion warzywny i zagotuj. Dodaj ziemniaki, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Garnek zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem. Powoli wlej jogurt grecki i wymieszaj. Dodaj koperek i wymieszaj. Zupę podgrzej na średnim ogniu. Mieszaj, aby jogurt się nie zwarzył. Podawaj od razu.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.