HomeBez kategoriiPolędwiczki wieprzowe zapiekane w kapuście kiszonej

Polędwiczki wieprzowe zapiekane w kapuście kiszonej

polędwiczki

Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
50 dag kapusty kiszonej
50 dag grzybów mrożonych
1/2 szklanki wody
1 cebula
3 gałązki świeżego rozmarynu
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
5 ząbków czosnku
3 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól
świeżo mielony czarny pieprz
do podania świeże zioła

Etapy przygotowania:

Grzyby rozmroź na sitku. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Polędwiczki wieprzowe umyj i osusz. Dopraw solą i grubo mielonym pieprzem. Na dużej patelni roztop masło z olejem. Smaż polędwiczki po 1-2 minut z każdej strony, aż będą brązowe. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Na tej samej patelni smaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Smaż kilka minut, często mieszając. Dodaj kapustę kiszoną. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Wymieszaj i smaż ok. 15 minut, często mieszając. Przełóż do naczynia do zapiekania i zalej wodą. Wyłóż polędwiczki i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 60 minut.

UDOSTĘPNIJ:
Zupa koperkowa - fit
Ciasto "4 jabłka i
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.