Rollsy z sałaty z fetą i szynką
Składniki:
8 dużych liści sałaty
1 ogórek świeży pokrojony w słupki
4 plastry sera feta
4 plasterki szynki drobiowej dobrej jakości zwijasz w rulony
1/2 żółtej papryki w słupki
1/2 pęczka szczypiorku
dodatkowo:
wykałaczki
Etapy przygotowania:
Ogórek obierz i pokrój w słupki. Paprykę pokrój w paski. Szczypior pokrój na paski długości około 10 cm. Liście sałaty umyj i osusz. Ułóż po dwa na desce, tak aby jeden liści nachodził na drugi. W ten sposób powstaną cztery porcje. Na środku sałaty ułóż plastry fety i szynki, paski papryki, ogórek i szczypiorek. Zawiń w roladkę. Zepnij wykałaczkami i przekrój na pół. Podawaj od razu.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.