Lody tajskie
Składniki:
200 ml mleka kokosowego
1 banan
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
1/2 łyżeczki soku z cytryny
płaska blacha
do podania:
czekoladowe kuleczki
Etapy przygotowania:
Blachę włóż do zamrażarki na godzinę. Banan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. Do banana wlej mleczko kokosowe, wsyp cukier z prawdziwą wanilią i dokładnie wymieszaj. Blachę wyjmij z zamrażarki i wylej na nią masę. Za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki równomiernie rozprowadź ją po blasze, tak aby powstała bardzo cienka warstwa. Odstaw na kilka minut. Za pomocą szpachelki zacznij powoli zeskrobywać masę, tworząc ruloniki. Układaj je w miseczkach pionowo obok siebie. Gotowe porcje udekoruj czekoladowymi kuleczkami. Podawaj na deser na różne okazje lub bez okazji.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.