A jednak! Serki typu halloumi jeszcze w tym roku
Trwa rozruch technologiczny w spółdzielni mleczarskiej w Ozorkowie. Za kilka dni rozpocznie się zasadnicza produkcja związana z twarogami. Natomiast w połowie października przy Cegielnianej robione mają być serki typu halloumi.
Rozruch, to próba dla linii. Produkcja jest mniej więcej w połowie swojej maksymalnej wydajności. Dowiadujemy się, że na pierwszy ogień poszły twarogi. Później czas na przysmak rodem z Cypru.
– Normalnie będziemy w stanie wyprodukować 6 ton twarogów w ciągu dnia. Zużycie mleka będzie wynosić minimum 40 tysięcy litrów – informuje Paweł Strzelecki, dyrektor spółdzielni mleczarskiej w Ozorkowie, która – przypomnijmy – działa teraz pod skrzydłami Ciechanowskiej Spółdzielni Mleczarskiej. – Myślę, że w październiku serków typu halloumi wyprodukujemy codziennie w granicach 3 ton.
Twarogi a także serki typu halloumi będą oczywiście do nabycia w sklepach na terenie Ozorkowa.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.