HomeBez kategoriiDeser bananowy

Deser bananowy

deser bananowy

Składniki:

okrągłe biszkopty -12 sztuk

banany -2 sztuki

galaretka cytrynowa -2 opakowania

gorąca woda -500 mililitrów

śmietanka kremówka 30% -200 mililitrów

ser mascarpone -4 łyżki

cytryna -1 sztuka

cukier puder -2 łyżki

żelatyna w proszku -2 łyżeczki

Etapy przygotowania:

Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Na biszkopty układamy pokrojone na kawałki banany. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. Wlewamy na spód z biszkoptów. Wkładamy do lodówki na 1-2 h do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na puszysty krem z cukrem pudrem i łyżką soku z cytryny. Dodajemy ser mascarpone oraz rozpuszczony w odrobinie gorącej wody agar. Całość mieszamy. Powstały krem przekładamy na stężałą galaretkę. Wyrównujemy z wierzchu. Ponownie wkładamy do lodówki na min 30 min.

UDOSTĘPNIJ:
Kusząco kształtne
Krem z brokułów z
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.