Zupa z kalarepy
Składniki:
1 szklanka kalarepy startej na grubej tarce warzywnej
1-2 pomidory
3 szklanki bulionu warzywnego
1 cebula
1 łyżeczka mąki, kawałek boczku wędzonego (ok. 1x2x5 cm)
tymianek
bazylia
koperek
pieprz ziołowy
sól
Etapy przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Bulion zagotować, wrzucić kalarepę i pomidory, ugotować do miękkości. Boczek pokroić w drobną kostkę, przełożyć na rozgrzaną patelnię. Cebulę obrać, pokroić drobno, dołożyć do boczku, zrumienić. Posypać mąką, wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić zupą, przełożyć do garnka, chwilę gotować. Doprawić ziołami do smaku.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.