Zupa owocowa wiśniowa z makaronem
Składniki:
250 g makaronu nitki
4 szklanki wody
1 kg wiśni
1/2 szklanki cukru trzcinowego
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 1/2 szklanki wody
Etapy przygotowania:
Makaron ugotuj al dente. Wiśnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do garnka. Wlej wodę i zagotuj. Wsyp cukier i wymieszaj. Garnek przykryj i gotuj na średnim ogniu około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozpuść w 1/2 szklanki wody. Pod koniec gotowania wlej wąskim strumieniem do zupy, cały czas mieszając. Gotuj około 3 minut. Do miseczek lub głębokich talerzy nałóż porcję makaronu i wlej zupę wraz z wiśniami. Możesz udekorować kleksem ze słodkiej śmietanki. Podawaj na ciepło lub na zimno.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.