Przekładaniec
Przekładaniec waflowy z czekoladą i kremem cytrynowym
Składniki:
5 kwadratowych wafli tortowych
1 szklanka kremu cytrynowego lemon curd
10 dag gorzkiej czekolady
10 dag masła
2 łyżki cukru
Etapy przygotowania:
Masło pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Podgrzewaj, aż się roztopi. Dodaj kawałki czekolady oraz cukier i cały czas mieszając, podgrzewaj, aż powstanie gładki krem. Odstaw do ostygnięcia. Na desce wyłożonej folią spożywczą ułóż pierwszy wafel. Posmaruj go równomiernie kremem czekoladowym. Przyłóż drugim waflem. Równomiernie posmaruj kremem cytrynowym i przyłóż waflem. Czynności powtórz. Całość przykryj ostatnim waflem i owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki i przyłóż grubą deską. Przekładaniec powinien chłodzić się min. 2 godziny. Wyjmij z lodówki, odwiń z folii, pokrój na porcje.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.