Piekarz Kozak wypieka kozackie chleby
Jaka jest receptura na odniesienie sukcesu? Bardzo prosta – odpowiada Dariusz Szpakowski, prezes GS. Troska o konsumenta wyrażająca się w dawaniu jak najlepszego produktu. Tym produktem jest m.in. bułka szpinakowa czy też chleb kozacki, którego recepturę wymyślił piekarz o nazwisku Kozak.
Klientów na tradycyjne wypieki nie brakuje. Jak magnes przyciągają hasła – zdrowe, smaczne, naturalne pieczywo.
Rozszerza się gama pieczywa GS Ozorków. Bułka szpinakowa może okazać się hitem targów spożywców w Poznaniu – jako jedyna z województwa łódzkiego reprezentować będzie w branży pieczywa nasz region. Produkt został ostatnio nominowany przez marszałka województwa w konkursie Polski Producent Żywności 2014. To nie jedyne wyróżnienie. Certyfikat Jakość i Tradycja otrzymały – chleb kozacki, tradycyjny, klasztorny i gryczany. Dumy z powodu wyróżnień nie kryje prezes GS.
– Do tej pory zdobyliśmy dwie nagrody, które przyznała nam kapituła konkursu Polski Producent Żywności. W 2000 roku nagrodę otrzymaliśmy za chleb sojowy a sześć lat później zostaliśmy nagrodzeni za chleb gryczany – mówi D. Szpakowski. – Mamy nadzieję, że w tym roku wygra nasza bułka szpinakowa.
Jak sama nazwa wskazuje bułka jest z dodatkiem szpinaku a także cebuli. Długo utrzymuje świeżość, pomimo, że nie ma w niej żadnej chemii.
Prezes GS cieszy się z przyznanych certyfikatów, dzięki którym możliwe będzie pozyskanie pieniędzy na promocje produktów.
– Chleb kozacki wymyślił nasz kierownik piekarni, pan Kozak – mówi z uśmiechem prezes Szpakowski. – W tym tradycyjnym chlebie, opartym na starych recepturach, jest dużo mieszanek ziaren. Przykładamy wagę do całego procesu wytwarzania pieczywa, od wyrobu ciasta do wypieku. Konsumenci to doceniają.
(stop)
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.