Krem z brokułów z migdałami
Składniki:
brokuły -500 gramów
Rosół z kury -1 kostka
woda -4 szklanki
jogurt naturalny -15 dekagramów
płatki migdałów -2 łyżki
ząbek czosnku -1 sztuka
cytryna -1 sztuka
sól
cukier
Etapy przygotowania:
Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostki Rosół z kury Knorr. Włóż łodygi brokułów i rozgnieciony czosnek, gotuj przez 5-10 minut. Ostudź. Kilka mniejszych różyczek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj. Następnie dodaj jogurt, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą (po jednej łyżeczce). Na suchej, rozgrzanej patelni upraż płatki migdałów, uważając by się nie przypaliły. Podgrzej zupę, dodaj różyczki brokułów i posyp płatkami migdałowymi.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.