Kotlety schabowe z kością
Składniki:
4 kotlety schabowe z kością
1/2 szklanki łyżek bułki tartej
2 jajka
6 łyżek oleju
4 cienkie plasterki masła
Etapy przygotowania:
Mięso umyj i osusz. Ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony. Jajka wbij do dużego głębokiego talerza i roztrzep widelcem. Bułkę tartą przesyp do drugiego głębokiego talerza. Każdy kotlet obtocz z obu stron w jajku, a następnie w bułce tartej. Układaj na desce. Na patelni rozgrzej olej. Kiedy olej zacznie delikatnie skwierczeć, zacznij smażyć kotlety. Na wierzchu każdego kotleta ułóż po plasterku masła. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełóż na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.