Kasza gryczana smażona z kurczakiem i warzywami
Składniki:
40 dag piersi z kurczaka
2 szklanki bulionu warzywnego
10 dag kaszy gryczanej niepalonej
1 cebula
1 czerwona papryka
1 cukinia
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki oregano
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Etapy przygotowania:
Kurczaka umyj i osusz. Pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, oregano, kurkumą i obiema paprykami. Wymieszaj. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w półplastry. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodaj paprykę i cukinię. Smaż 3-4 minuty. Dodaj kurczaka i smaż ok. 10 minut, często mieszając, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Wsyp kaszę gryczaną i wymieszaj. Wlej bulion warzywny i gotuj ok. 20 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.