HomeO tym się mówi„Jesteśmy gotowi na ruszenie z produkcją” – zapewnia właściciel zakładu w byłej cukrowni w Leśmierzu

„Jesteśmy gotowi na ruszenie z produkcją” – zapewnia właściciel zakładu w byłej cukrowni w Leśmierzu

kombucha

Wielu mieszkańców – nie tylko Leśmierza, ale i okolic – liczyło na uruchomienie w byłej cukrowni zakładu produkującego kombuchę (sfermentowaną herbatę) i napoje gazowane już 2 lata temu. Póki co, w Leśmierzu tego biznesu nie ma, choć właściciel wielokrotnie zapewniał (i nadal to robi), że wkrótce interes będzie się kręcił. Podczas niedawnej informacji od przedsiębiorcy, redakcja ponownie była zapewniana, że wkrótce produkcja ruszy.

Nie ma co ukrywać… mieszkańcy są zawiedzeni. Tym bardziej, że przedsiębiorca już w 2023 roku mówił o szybkim załatwieniu wszystkich procedur i uruchomieniu linii produkcyjnej. Napoje miały być nawet eksportowane do Stanów Zjednoczonych.

Czy to wszystko „ściema”? – pytają w Leśmierzu.

Gdy po raz ostatni rozmawialiśmy z biznesmenem (pod koniec ub. roku), jak zwykle usłyszeliśmy, że niedługo interes ruszy. Do tej chwili jednak nie ruszył…

Kilka dni temu skontaktowaliśmy się z przedsiębiorcą.

„Jesteśmy na etapie prac porządkowych. Niedługo testowa produkcja” – napisał biznesmen.

Kiedy ruszy ta właściwa?

„Na pewno będziemy gotowi do produkcji” – odpowiedział właściciel firmy.

UDOSTĘPNIJ:
BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW KOMENTARZ