Ciasto z kandyzowanymi owocami


Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki jogurtu greckiego
1/2 szklanki oleju roślinnego
3 jajka
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
Etapy przygotowania:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. W misce połącz suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól. Dodaj skórkę pomarańczową i cytrynową oraz płatki migdałowe. Wymieszaj. W drugiej misce połącz mokre składniki – jajka, jogurt grecki i olej. Mokre składniki połącz z suchymi i wymieszaj na gładką i jednolitą masę. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Delikatnie przelej do niej ciasto. Wierzch wygładź łyżką. Piecz ok. 50 minut do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika, ostudź na kratce i pokrój na porcje. Podawaj posypane cukrem pudrem.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.