Babeczki z czerwonymi porzeczkami i białą czekoladą
Składniki:
50 dag czerwonych porzeczek
40 dag herbatników (opakowanie 100 g x 4)
3/4 kostki masła (15 dag)
2 tabliczki białej czekolady (20 dag)
4 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Etapy przygotowania:
W garnuszku rozpuść masło. Herbatniki pokrusz. Czekoladę połam na mniejsze kawałki. Herbatniki i czekoladę przełóż do miski lub wysokiego naczynia (np. blendera). Dodaj rozpuszczone masło i zmiksuj na gładko. Połową masy wyłóż formę do muffinek. Wstaw do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Porzeczki umyj, obierz i dokładnie osusz. Przełóż do miseczki i delikatnie wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną. Faszeruj nimi muffinki. Wierzch posyp pozostałym ciastem herbatnikowym. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wyjmij, ostudź na kratce i podawaj na deser.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.