Reporter

Nowy Tygodnik Regionalny

Oryginalne potrawy i porady kulinarne

Kotlety schabowe z kością

Składniki:

4 kotlety schabowe z kością
1/2 szklanki łyżek bułki tartej
2 jajka
6 łyżek oleju
4 cienkie plasterki masła

Etapy przygotowania:

Mięso umyj i osusz. Ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony. Jajka wbij do dużego głębokiego talerza i roztrzep widelcem. Bułkę tartą przesyp do drugiego głębokiego talerza. Każdy kotlet obtocz z obu stron w jajku, a następnie w bułce tartej. Układaj na desce. Na patelni rozgrzej olej. Kiedy olej zacznie delikatnie skwierczeć, zacznij smażyć kotlety. Na wierzchu każdego kotleta ułóż po plasterku masła. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełóż na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.