Reporter

Nowy Tygodnik Regionalny

Ads

Ads

Oryginalne potrawy i porady kulinarne

Czekoladowo-orzechowe batony z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

3 tabliczki czekolady (2 mleczne i 1 gorzka)
1 szklanka masła orzechowego
1/2 szklanki miodu
70 g masła
3 szklanki płatków kukurydzianych

Etapy przygotowania:

Czekoladę połam na kawałki. Do większej miski (takiej, którą można używać w kuchence mikrofalowej) włóż wszystkie składniki oprócz płatków kukurydzianych. Miskę wstaw do kuchenki mikrofalowej, wstaw na najwyższą moc na 2 minuty. Następnie całość zamieszaj i wstaw jeszcze na 30 sekund, ponownie wymieszaj. Do masy wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj. Przełóż do kwadratowej foremki 20×20 cm. Włóż do lodówki na 2-4 godziny aż czekolada dobrze zastygnie. Pokrój na kwadraty. Przechowuj w lodówce.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.