Reporter

Nowy Tygodnik Regionalny

Ads

Ads

Oryginalne potrawy i porady kulinarne

Biała kiełbasa z pieczarkami

Składniki:

50 dag dobrej jakości białej kiełbasy
50 dag pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania:

Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pieczarki obierz i pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i smaż na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż minutę. Często mieszaj. Dodaj pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Często mieszaj. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę do zapiekania skrop olejem. Białą kiełbasę pokrój na kawałki o długości 2 cm. Każdy kawałek natnij na krzyż, tak aby nie przekroić kiełbasy. Na patelni rozgrzej olej. Białą kiełbasę obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Do formy przełóż usmażone pieczarki z cebulę. Pomiędzy nie włóż kawałki kiełbasy. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 30 minut.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.