HomeAktualnościNa osiedlu mieszkańcy krytykują remont

Na osiedlu mieszkańcy krytykują remont

Remont osiedlowej uliczki wzdłuż bloków nr 3 i 5 przy ulicy Zachodniej w Łęczycy nie do końca przypadł do gustu mieszkańcom. Wielu z nich negatywnie ocenia wykonaną pracę, niektórzy sugerują lepsze rozwiązania.

– Przy kolejce jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia. Każdy krawężnik był w inną stronę. Na szczęście brukarze z Zieleni Miejskiej to poprawili – mówi mieszkaniec z bloku nr 5.

– Na całej długości są bardzo wysokie krawężniki, niektórzy mogliby parkować w szczycie garaży, ale tam wjedzie się tylko wysokim samochodem bez ryzyka uszkodzenia. Fakt że to teren zielony, choć w rzeczywistości zbyt zielono na nim nie jest – dodaje kolejny lokator.

– Przy pergoli jest, moim zdaniem, za wąski wjazd, na początku śmieciarka zniszczyła krawężniki i to będzie się powtarzać. Później ludzie będą mówili, że kierowca śmieciarki nie potrafi jeździć, ale to nie prawda, tu pod pergolę nie ma jak wjechać. Przecież wystarczyłoby obniżyć krawężnik na szerszym odcinku i byłoby lepiej. Może miasto rozważyłoby taką ewentualność? Wielu ludzi komentuje ten remont, niektórzy uważają, że został zrobiony niepotrzebnie – usłyszeliśmy od mieszkańca Łęczycy.

Co na to magistrat?

„Remont na ul. Zachodniej na wysokości bloku nr 3 i 5 jest zakończony. Zniszczenia jakie powstały przy pergoli od strony wschodniej zostały naprawione. Odbiór nieczystości nie wymaga manewrowania pojazdem odbierającym odpady, gdyż pojemniki są mobilne. Szkody jakie ewentualnie powstaną, będą musiały być naprawiane na koszt osób lub firm, które szkodę spowodowały” – informuje urząd miejski w Łęczycy.

Robert Lewandowski n
Młodzi druhowie puk
Oceń Ten Artykuł:
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.