Lody truskawkowe
Składniki
4 porcje
- 1 duże opakowanie jogurtu greckiego (330 g)
- 100 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki
- 250 g truskawek
Przygotowanie
- Jogurt grecki włożyć do miski, dodać mleko skondensowane oraz zmiksowane na mus truskawki, dokładnie wymieszać. Przełożyć do maszyny do lodów lub wstawić do zamrażarki na kilka godzin, w międzyczasie – co około pół godziny – masę dokładnie wymieszać (w ten sposób pozbywamy się kryształków lodu).
- Używając schłodzonej sorbetiery lody otrzymamy w zasadzie natychmiast i to bez żadnej pracy, gdyż wcześniej schładzamy misę sorbetiery (min. 24 godziny) i wkładamy do niej masę tylko na kilka(naście) minut mieszania – po tym czasie lody są już gotowe.
BRAK KOMENTARZY
Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.