HomeBez kategoriiKebab szejka

Kebab szejka

kebab szejka

Składniki:

300g mięsa jagnięcego, mielonego
1 cebula mała
1 łyżka świeżej kolendry
1 chilli zielone
1 łyżka jogurtu
1 łyżeczka imbiru świeżego
1 łyżeczka czosnku zmiażdżonego
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka chilli w proszku
1 łyżeczka garam masala
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki ziela ang.mielonego
1 cytryna

Etapy przygotowania:

Posiekaną kolendrę wymieszać z zieloną chilli i posiekaną cebulą. Jogurt połączyć z resztą przypraw i dodać do cebuli z kolendrą i chilli. Mięso wyrobić dokładnie z przyprawami ugniatając ręką. Mięso podzielić na porcje i układać wokół bagnecika(patyka), delikatnie zaciskając, aby mięso się trzymało. Kebab skropić olejem i piec na rożnie. Podawać z cząstkami cytryn i raitą o smaku ogórków.

UDOSTĘPNIJ:
Naprzemienny pryszni
Sernik jajko sadzone
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.