HomeBez kategoriiKrem z brokułów z migdałami

Krem z brokułów z migdałami

zupa z brokułów

Składniki:

brokuły -500 gramów

Rosół z kury -1 kostka

woda -4 szklanki

jogurt naturalny -15 dekagramów

płatki migdałów -2 łyżki

ząbek czosnku -1 sztuka

cytryna -1 sztuka

sól

cukier

Etapy przygotowania:

Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostki Rosół z kury Knorr. Włóż łodygi brokułów i rozgnieciony czosnek, gotuj przez 5-10 minut. Ostudź. Kilka mniejszych różyczek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj. Następnie dodaj jogurt, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą (po jednej łyżeczce). Na suchej, rozgrzanej patelni upraż płatki migdałów, uważając by się nie przypaliły. Podgrzej zupę, dodaj różyczki brokułów i posyp płatkami migdałowymi.

UDOSTĘPNIJ:
Deser bananowy
Zapiekanka ziemniacz
BRAK KOMENTARZY

Przepraszamy, formularz komentarzy jest obecnie zamknięty.