Reporter

Nowy Tygodnik Regionalny

Oryginalne potrawy i porady kulinarne

Ciasto salceson

Składniki:

7 jabłek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
200 ml oleju roślinnego
4 jajka
4 łyżki kakao
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Etapy przygotowania:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Kwadratową formę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jabłka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Do miski przesiej mąkę. Wsyp cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wbij jajka i wlej olej. Wymieszaj, aż powstanie gładkie i jednolite ciasto. Ciasto przelej do formy i wyłóż jabłka, wciskając je w ciasto. Formę wstaw do piekarnika i piecz około 40 minut. Wyjmij i odstaw do ostygnięcia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.